برای همگی ما شرایطی پیش آمده است که از دست موهای زائد به ستوه آمدهایم و حتماً همه حداقل یک بار برای از بین بردن موهای زائد پا، صورت، پشت بدن، خط بیکینی یا هر نقطه دیگری از بدن استفاده از موچین، بند، تیغ و وکس یا حتی الکترولیز را تجربه کردهایم. تا همین چندی پیش از بین بردن موهای زائد ناراحت کننده، پرهزینه و زمانبر بود، اما شرایط در حال حاضر تغییر کرده است. امروزه با بهرهگیری از پیشرفتهای چشمگیر به دست آمده در تکنولوژی لیزر میتوان موهای زائد را به روشی ایمن و اقتصادی از بین برد. رفع موهای زائد با لیزر درمانی غیرتهاجمی و موثر است که رویش مو را برای همیشه در ناحیه درمان شده متوقف میکند.
لیزر چگونه موهای زائد را از بین میبرد؟
در لیزر موهای زائد سلولهای بنیادی فولیکولها با پرتو نوری متمرکز (لیزر) هدف گرفته میشود. انرژی نور لیزر به گرما تبدیل میشود و رنگدانههای موهای تیره این حرارت را جذب میکند. حرارت بالا میرود و به سلولهای بنیادی مجاور منتقل میشود. نتیجه نهایی از بین رفتن سلولهای بنیادی است، فولیکول بدون سلول بنیادی نمیتواند مو تولید کند.
مزایای لیزر موهای زائد
بعضی از مزایای لیزر برای از بین بردن موهای زائد عبارت است از:
- ارائه نتایجی بلندمدت
- امکان درمان بسیاری از نقاط بدن
- رفع نیاز به بند، وکس و تیغ
- صرفهجویی در زمان و پیشگیری از تحریک ناشی از دیگر روشهای رفع موهای زائد
لیزر برای از بین بردن موهای زائد چه ناحیههایی به کار برده میشود؟
تکنولوژی رفع موهای زائد با لیزر آنقدر پیشرفته است که تقریباً هر نقطهای از بدن را میتوان به این روش درمان کرد. لیزر برای از بین بردن موهای زائد پاها، زیربغل، ناحیه بیکینی، پشت بدن و صورت کاربرد بیشتری دارد. بسیاری از بیماران ترجیح میدهند، موهای زائد چند ناحیه را از بین ببرند.
لیزر درمانی برای چه افرادی مناسب است؟
موهای تمام ناحیههای بدن، از جمله پشت بدن، گردن، پا، دست، زیربغل و کشاله ران را میتوان با لیزر به روشی ایمن از بین برد. تنها مورد منع استفاده از لیزر ابروها است، چون خطر آسیب زدن به بینایی وجود دارد.اگرچه لیزر درمانی برای انواع پوست ایمن است، اما بهترین نتیجه را برای موهای تیرهتر به دست میدهد. چون رنگدانه فولیکول مو لیزر را جذب میکند، این درمان برای افرادی با موی سفید یا بور و روشن چندان موثر نیست.
- تقریباً تمام افراد با موهای تیره میتوانند از لیزر درمانی بهره بگیرند، اما این روش برای افراد زیر مناسب نیست:
- متقاضیانی با حساسیت شدید به طول موجهای ساطع شده از لیزر
- بیمارانی که داروهای خاص مصرف میکنند
- متقاضیانی که مستعد حملههای صرع حساس به نور هستند
- افرادی که پوست برنزه دارند یا از حمام آفتاب، مرطوب کننده یا کرمهای مخصوص برنزه کردن پوست استفاده کردهاند.
آیا لیزر موهای زائد برای پوستهای تیره ایمن است؟
رفع موهای زائد با لیزر بهترین نتیجه را بر روی افرادی به دست میدهد که تضاد بالایی بین رنگ مو و پوستشان وجود دارد. بااین حال لیزر درمانی برای بیماران با پوست تیرهتر نیز مناسب است. متخصص مناسب بودن درمان را در جلسه مشاوره بررسی میکند.
آیا لیزر درمانی برای تمام رنگهای مو مناسب است؟
از بین بردن موهای بسیار روشن با رنگدانه کم، برای مثال موی سفید یا خاکستری، با استفاده از لیزر تقریباً غیرممکن است. درمان موفقیتآمیز موهای قرمز و بور دشوارتر است، درهر حال متخصصین ما مناسب بودن درمان را در جلسه مشاوره بررسی میکنند.
بهترین سن برای لیزر موهای زائد
اگرچه سن مشخصی برای لیزر موهای زائد وجود ندارد، اما موهای سالمندان روشنتر از آن است که بتوان یک درمان موثر را انجام داد، از طرفی اگر متقاضی درمان جوان باشد، احتمال دارد در سالهای آتی موهای بیشتری روی پوستاش بروید. متقاضی از بین بردن موهای زائد با لیزر باید حداقل ۱۸ سال داشته باشد و رنگ مو و پوستاش تفاوت قابل ملاحظهای با هم داشته باشد.
آمادگی برای لیزر موهای زائد
متقاضیانی که درصدد انجام لیزر موهای زائد هستند، باید از شش هفته قبل از درمان از بند انداختن، الکترولیز یا وکس خودداری کنند. اگر سابقه تبخال (ویروس هرپس سیمپلکس) وجود داشته باشد، داروی ضدویروسی پیشگیری کننده تجویز میشود. پوست باید قبل از درمان به خوبی با تیغ اصلاح و کاملاً ضدعفونی شود و آرایش، کرم، چربی، فراوردههای بیحسی موضعی یا برنزه کننده پاک شود. همچنین ناحیه درمان نباید بلافاصله پس از درمان در معرض آفتاب یا نور برنزه کننده قرار بگیرد. استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF 30 یا بالاتر قبل از درمان الزامی است.
در جلسه لیزر موهای زائد چه میگذرد؟
متخصص زیبایی بیمار را به اتاق درمان هدایت میکند و برای محافظت از چشم عینک در اختیارش قرار میدهد. سپس ناحیه کوچکی از پوست تست میشود تا اطمینان حاصل شود که پوست هیچ واکنش نامطلوبی به لیزر نشان نمیدهد. سپس متخصص دستگاه لیزر را بر روی قدرت مناسب تنظیم میکند.متخصص زیبایی ژل سونوگرافی خنک کننده را روی ناحیه درمان میزند. همچنین یک دستگاه خنک کننده به لیزر متصل میشود تا پوست حین درمان بیش از حد داغ نشود.متخصص هندپیس لیزر را روی پوست قرار میدهد و دستگاه را فعال میکند. دستگاه پس از فعال شدن صدای خفیفی تولید میکند و بوی سوختن موها به مشام میرسد. اکثر بیماران لیزر را قابل تحمل میدانند و ناراحتی ناشی از درمان را مانند خوردن کش به پوست میدانند.
تعداد جلسات لازم لیزر درمانی برای خلاصی از شر موهای زائد
درمان اکثر ناحیهها به ۳ تا ۶ جلسه درمان لازم دارد. تعداد جلسات لازم برای دستیابی به نتیجه مطلوب و بلندمدت به عاملهای متعددی مانند ضخامت مو، ناحیه درمان و سیکل رشد مو بستگی دارد. باید بدانید که تمام موها در یک زمان در مرحله رشد فعال قرار ندارد و سه فاز مشخص رشد، برگشت و استراحت وجود دارد. درمان موهایی را از بین میبرد که در زمان تابش لیزر در فاز رشد فعال قرار دارد. چون بقیه موها در زمانهای مختلف وارد فاز رشد فعال میشود، درمان باید چند بار تکرار شود تا تمام فولیکولهای موی یک ناحیه مشخص از بین برود.
احساس بیمار حین درمان
برخی بیماران سوزش ملایمی را پس از رسیدن پالس نور به پوست حس میکنند. استفاده از داروی ضددرد یا بیحسی موضعی ضرورتی ندارد، بااین حال برخی بیماران ترجیح میدهند برای درمان ناحیههای حساس از ژل یا کرم بیحسی استفاده کنند.
پس از درمان
ناحیه درمان شده بلافاصله پس از درمان اندکی قرمز و متورم است. سه تا هفت روز پس از لیزر درمانی به نظر میرسد که موها دوباره در حال روییدن است، اما اکثر این موها میریزد و هرگز دوباره رشد نمیکند. وکس با اپیلاسیون یا بند انداختن در حدفاصل بین دو جلسه لیزر ممنوع است، اما تراشیدن با تیغ اشکالی ندارد.
مراقبت و محدودیتهای پس از درمان
بیمار بلافاصله پس از اتمام درمان میتواند فعالیتهای معمول خود را دنبال کند، البته قرمزی ملایمی وجود دارد. متخصصین توصیه میکنند که برای محافظت ناحیههای درمان شده و بدون پوشش از کرم ضدآفتاب استفاده شود. همچنین متخصص فراوردههای مخصوصی را برای مراقبت از انواع پوست تجویز میکند.
نتایج
بلافاصله پس از درمان
قرمزی یا راش و حساسیت پوستی تا چند روز پس از درمان طبیعی است و به زودی برطرف میشود. اگر احساس ناراحتی کردید، میتوانید کیسه یخ روی ناحیه درمان شده قرار دهید. چنانچه با واکنش جدیتر پوست مواجه شوید، پزشک کرم استروئید برای درمان پوست آسیب دیده تجویز میکند.بیمار نباید پس از درمان در معرض نور خورشید و از جمله حمام آفتاب قرار بگیرد. پس از التیام یافتن پوست باید همچنان از کرم ضدآفتاب برای پیشگیری از باقی ماندن جای زخم یا تغییر رنگ دائمی پوست استفاده شود.
پس از جلسه اول
ریزش مو تا چند روز یا گاهی چند هفته پس از درمان طبیعی است. این ریزش در ابتدا این تصور را ایجاد میکند که گویی مو دوباره در حال رشد کردن است. نگران نشوید، آنچه میبینید در واقع آخرین موهایی است که زمان درمان در فاز رشد بودهاند. این موها خود را به سطح میرسانند و بعد میریزند. دوش گرفتن و دست کشیدن روی موها این روند را تسریع میکند. پس از ریختن تمام موها تا چند هفته پوستی صاف و بدون مو خواهید داشت و پس از آن با رویش موهایی مواجه میشوید که در زمان درمان در فاز استراحت بودهاند.
پس از دو یا سه جلسه
نیمی از موها پس از دو تا سه جلسه درمان برای همیشه از بین میرود. بسیاری از بیماران پس از سه جلسه از نتایج درمان و کمپشت شدن قابل توجه موها رضایت دارند.
پس از شش جلسه
انتظار میرود ۸۰ تا ۹۸ % موها پس از ۶ جلسه از بین برود.
پس از یک سال
به دلیل وجود هورمونها و ژنتیک همواره فولیکولهای موی جدید رشد میکند. این فرایند رشد پس از لیزر نیز ادامه مییابد، به همین دلیل بهتر است سالانه یک یا دو بار لیزر درمانی را برای از بین بردن این موهای جدید تکرار کنید، البته این جلسات بسیار کوتاهتر از جلسات اولیه خواهد بود. اکثر افراد باید هر ۹ تا ۱۲ ماه یک بار یک یا دو جلسه کوتاه لیزر درمانی داشته باشند.
آیا نتایج لیزر موهای زائد دائمی است؟
خیر، هرچند کلینیکهای لیزر ادعای دائمی بودن نتایج دارند، اما همواره بعضی موها دوباره رشد میکند. این رشد مجدد پیآمد تاثیرات هورمونها و دیگر عاملهای زیستی است که برای همه یکسان نیست.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد
رفع موهای زائد با لیزر درمانی ایمن است، اما مانند هر عمل دیگری پس از آن احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد. علاوه بر قرمزی و ورم موقتی که به مرور به خودی خود برطرف میشود، عوارض جانبی دیگری مانند تحریک پوست یا پوستهریزی و تغییرات دائمی رنگدانهای نیز به ندرت مشاهده میشود.
مقایسه لیزر با دیگر روشهای از بین بردن موهای زائد
تراشیدن با تیغ، اپیلاسیون با وکس و استفاده از کرمهای موبر همه روشهایی موقتی هستند و باید بارها تکرار شوند.
مقایسه لیزر موهای زائد و الکترولیز
الکترولیز روشی دردناک، تهاجمی و زمانبر است که در آن سوزن در یک به یک فولیکولهای مو وارد میشود. پس از آن که سوزن در تمام فولیکولهای مو وارد شد، تمام فولیکولها به یکباره با برقراری جریان برق از بین برده میشود. الکترولیز غالباً باید طی سالها در وقفههای زمانی منظم تکرار شود. حال آن که در روش لیزر درمانی انرژی نور لیزر همزمان به صدها فولیکول تحویل داده میشود. بنابراین با بهرهگیری از لیزر میتوان ناحیهای را ظرف چند ثانیه به روشی موثر درمان کرد که درمان آن به روش الکترولیز بیش از یک ساعت طول میکشید.
تفاوت لیزر موهای زائد با IPL
لیزر و آی پی ال هر دو از روشهای موثر از بین بردن موهای زائد به شمار میآیند. این دو روش از نظر تکنولوژی به کار برده شده با هم تفاوت دارند. IPL تکنولوژی متفاوتی دارد که انرژی نورانی را برای تولید گرما و تخریب فولیکولهای مو به کار میگیرد. متخصصین لیزر پوست مزایای هر روش را در جلسه مشاوره توضیح میدهند و نوع مناسب را با توجه به شرایط و نیازهایتان توصیه میکنند.
هزینه لیزر موهای زائد
بعضی از عاملهای اصلی تاثیرگذار بر هزینه رفع موهای زائد با لیزر عبارت است از:
پرپشتی موها
پرپشتی مو یکی از عاملهای مهم برای تعیین هزینه درمان است. هرچه فولیکولهای مو ضخیمتر باشد، تعداد جلسات درمان و یا زمان آنها باید بیشتر شود تا موها با موفقیت از بین برود. هرچند رایج نیست، اما بعضی کلینیکها هزینه درمان را برحسب پرپشتی موهای بیمار اعلام میکنند، به ویژه اگر آقایان متقاضی از بین بردن موهای زائد پشت بدن باشند.
رنگ پوست
اگرچه امروزه میتوان تمام پوستها را با لیزر درمان کرد، اما برای درمان پوستهای تیرهتر باید تعداد جلسات بیشتری انجام شود تا نتیجه مطلوب به دست آید. در این شرایط طبعاً هزینه درمان بالاتر خواهد رفت.
ناحیه بدن
موهای زائد هر نقطهای از بدن، از جمله ساق پا، ران، بالا یا پایین بازو، خط بیکینی، پشت بدن و حتی صورت، را میتوان با لیزر از بین برد. بدیهی است هرچه ناحیه درمان کوچکتر یا کمموتر باشد، هزینه درمان آن کمتر خواهد بود. بنابراین برای رفع موهای زائد ناحیه بیکینی باید مبلغ بیشتری بپردازید تا برای از بین بردن موهای زائد چانه.
حقالزحمه متخصص
در نهایت تخصص و تجربه متخصص را نیز باید در برآورد هزینه درمان لحاظ کرد.
“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”